Læserbrev optaget i Nordjyske Stiftstidende, 6/12-2022

Enhedslisten i Hjørring udstøder svage borgere

Det er naturligvis beskæmmende og beklageligt, at Hjørring Kommune ikke har råd til, at betale for sine forpligtelser over for den gruppe borgere, der benytter Den Blå Sociale Cafe som livsvigtig støtte i deres hverdag.

Det er ikke Blå Kors Danmark, som har denne forpligtelse.

Jeg er forundret over, at kommunalbestyrelsesmedlem Louise Hvelplund fra Enhedslisten kan få den idé, at Blå Kors Danmark selv kan betale for driften.

Vi skylder Blå Kors Danmark tak for, at man har stillet faciliteter og kompetente folk til rådighed for en bestemt gruppe af Kommunens borgere.

Behovet har været der og kan ikke forventes at forsvinde. Det vidner besøgstallene jo om.

At Den Blå Cafes brugeres behov kan imødekommes på kommunens andre væresteder, er desværre tvivlsomt, ud fra den viden jeg har.

Når kommunens økonomi ikke rækker til et så godt tilbud, viser det for mig at se endnu et eksempel på, hvad serviceloftet betyder for manglende økonomisk råderum i kommunerne.

Et uretfærdigt udligningssystem, som holder mange kommuner i et jerngreb. Det vil vi, som KristenDemokrater, blive ved med at italesætte til alle på Christiansborg, så der kan laves om på det system.

Venlig hilsen

Tove Østergård
Formand for KristenDemokraterne i Hjørring Kommune