Min mærkesag

DET GODE LIV FOR BØRN OG UNGE

INGER MARIE KRISTENSEN: Efter at jeg i mange år har arbejdet som lærer og skoleleder, er det særligt vigtigt for mig at skabe gode vilkår for børn og unge. Børn og unge skal trives, og have det godt gennem hele deres opvækst.

Vi lever i en tid, hvor børn og unge er rigtig meget ”på”. Man skal være dygtig til alt, man skal præstere, man skal gå moderigtig klædt, man skal vise, at man har mange venner på de sociale medier. Det skaber et pres, som kan give tristhed, angst og bekymring for at slå til. Desuden kæmper rigtig mange unge med ensomhed. Det er derfor på tide, at vi i dansk politik stopper op og spørger os selv: Hvad bør vi gøre anderledes? Hvilke skruer kan vi skrue på, så alle børn og unge kan leve et godt liv gennem hele deres barndom?

HER SKAL DER HANDLES

Vi skal først og fremmest skabe gode vilkår for familierne, så der er muligt at finde en god balance mellem arbejde og fritid.

Vi skal give mulighed for gratis parterapi og parkurser, for at styrke familiernes muligheder for at blive sammen – også når krisen rammer. Børn ønsker, at far og mor bliver sammen.

I dagtilbud og skole skal der være tid til det enkelte barn. Barnet skal mødes med nærvær og interesse. Det skal opleve sig ”set”, hørt og forstået. Derfor skal der være hænder nok i dagtilbuddet, og derfor må klasserne i skolen ikke må blive for store.

Forældre skal have lov at skoleudsætte skolestarten et år, hvis de mener, at barnet ikke er modent til skolens udfordringer. Unge, der har det svært skal have mulighed for gratis samtaler med enten en psykolog eller en særlig uddannet lærer, uden visitation.

Hele specialområdet lægger mig særligt på sinde. Her er der fortsat meget, der kan blive bedre. Hvis et barn kan blive i normalområdet med støtte, skal forældre have mulighed for at vælge dette. I specialområdet skal de ansatte have den nødvendige viden om børnenes udfordringer. Børn og forældre skal mødes med anerkendelse.

Alle gør det bedste, de kan.

Specialbørnene skal mødes, som de er. De skal ikke presses ind i stive kasser. Der opbygges en alliance mellem de ansatte og forældrene, så vi står sammen om at give barnet de bedste muligheder i livet. De ansatte i specialområdet skal, ligesom alle andre, have et godt arbejdsmiljø og sikres supervision.

MENNESKET BAG MENINGEN

Jeg er gift med Henrik, og vi har tre voksne sønner og 6 børnebørn. Jeg prioriterer samvær i familien højt.

Jeg er læreruddannet, og har taget en lederuddannelse, samt andre mindre uddannelser som coach og mediator. Jeg har gennem mange år været lærer og siden skoleleder i folkeskolen. I dag underviser jeg minikonfirmander og voksne på aftenskole. Jeg er frivillig i foreningen Agape og i det lokale arbejde i vores folkekirke.

I min fritid ror jeg kajak, cykler og går ture i naturen. Derudover elsker jeg at læse litteratur, og at gå på kunstmuseum.

Læserbreve

7/8-2021: Giv skolerne ro, så børnene kan gro I JydskeVestkysten
17/5-2021: Stop hjemsendelse af syriske flygtninge I JydskeVestkysten
5/5-2021: Dansk landbrug skal være et aktivt erhverv – også i Varde Kommune I JydskeVestkysten
17/3-2021: Hov, har vi glemt en sikker skolevej for børnene? I JydskeVestkysten
3/1-2021: Varde by bør have samme prioritet som andre byer i kommunen I JydskeVestkysten
20/10-2020: Det frie valg skal sikres I JydskeVestkysten