Min mærkesag

Bæredygtighed

ISABELLA ARENDT: At kæmpe for en bæredygtig fremtid er altafgørende for min generation af politikere. Det er desværre ikke noget nyt. I 1970, da KD blev stiftet var bæredygtighed – dengang forvalteransvar – en del af partiets DNA. Det er det stadig og netop kampen for en fri og bæredygtig fremtid var grunden til, jeg i sin tid meldte mig ind i partiet.

Vi har længe set verden bliver stadigt varmere og vejret mere voldsomt. Alt for længe har vi set passivt til
og håbet, det ville gå over af sig selv. Vi trænger til at tage ansvar. Ingen kriser går over af sig selv!

Derfor skal vi skabe et grundlæggende anderledes samfund. Naturens ressourcer og planetens balance skal være ligeså dyrebare og vigtige som økonomisk vækst og menneskelig fremgang. Det skal følges ad – ellers ser fremtiden dyster ud for mange mennesker i de sårbare dele af verden.

HER MØDER VI DEN DERUDE

Mennesker flygter i dag fra voldsomt vejr og landområder, som man ikke længere kan dyrke grundet enten oversvømmelser eller tørke. Biodiversiteten er i krise og forskere kalder vores tid for en masseudryddelse af dyrearter. I Danmark sætter vi vejrrekorder hver eneste år og skal bruge mange millioner på at klimasikre vores byer og huse, når stormene raser.

HER SKAL DER HANDLES

Vi kan ikke være bekendt at lade stå til. Vi skal derfor investere massivt i grøn omstilling af vores samfund. Ikke ved punktafgifter på plastikposer eller oksekød, men ved en fundamental omlægning af vores skattesystem, så bæredygtighed belønnes og “sort” produktion straffes. Den grønne løsning skal altid være den billigste. Det kan betyde, at prisen stiger på oksekød. Til gengæld bliver det billigere at købe en el- eller brintbil.

Vi skal sikre, at vores løsninger er bæredygtige på lang sigt og kan sælges til resten af verden.

Klimakrisen er global.
Den løses ikke i forhandlingslokaler,
men på det frie marked.

Derfor skal vi i Danmark forske i decentral og konkurrencedygtig energiproduktion, som kan sælges til
resten af verden og købes af private. På den måde kan den grønne revolution ske, også selvom
regeringsledere verden over nægter at leve op til deres ansvar.

MENNESKET BAG MENINGEN

Jeg er født i 1993 i Fredericia, men bor i dag i København sammen med min mand. Jeg har en bachelor i statskundskab fra Københavns Universitet og har arbejdet som forskningsassistent på Institut for Lykkeforskning, før jeg blev partileder.

Jeg bruger meget af min tid på at læse bøger og rapporter, som kan give mig inspiration til mit politiske arbejde. Jeg har altid elsket politik og især de store ideologiske linier. Derfor læser jeg også en del skønlitterære bøger for at huske på de mange gode, menneskelige egenskaber, som er værd at beskytte og kæmpe for.

Derudover har jeg besluttet at lære at lave macarons og flødeboller derhjemme. Det er svært, men også fedt, hvis det lykkes. Jeg forsøger at løbe lidt rundt om en eng, hvor jeg bor, så jeg kan forsvare at lave endnu mere kage og søde sager derhjemme. Det er en svær balance, men som min farfar sagde engang, så er der ting, som er sundt for kroppen og ting, som er sundt for sjælen. Jeg tror, små fine kager er godt for min livskvalitet – og det tæller også!

Fang mig på isabella@kd.dk eller 60 83 30 67